Arnhemse Harten

Arnhem. Eén stad met 24 wijken. En de ‘gewone’ Arnhemmers in de 25 harten van die wijken en van de stad. In dit anders-dan-anders stadsportret staan vooral zij, als een mooie dwarsdoorsnede van de bevolking, in het middelpunt van de belangstelling. Arnhemse Harten is het resultaat van een jaar lang rondneuzen op en bij de exacte, door het Kadaster bepaalde, geografische middelpunten van de wijken in Arnhem plus het precieze hart van de hele gemeente. Wie wonen daar? Wie zijn daar actief? Wat gebeurt daar?

In deze bundel aldus 25 ‘toevallige’ portretten in woord en beeld – Jelle Leenes en Suzanne Valkenburg wisten tevoren niet wie ze het op of dichtst bij de middelpunten zouden treffen. Maar wat ze hoopten en verwachtten, gebeurde: de 25 bewonersverhalen en foto’s samen geven een goed beeld van de stad en haar gemêleerde bevolking. Alle hoofdpersonen in dit boek werkten trouwens meteen of na een korte bedenktijd mee. ‘Ben ik het middelpunt? Dat wist ik niet. Weet je het zeker? Wat leuk!’ De auteurs danken de geportretteerden hartelijk voor hun deelname. Arnhemse Harten is mede daardoor een andere manier van kijken naar de stad geworden. Het is een stadsportret van, voor en door Arnhemmers.

Hieronder een kleine selectie van de fotografie. Voor de volledige series en teksten en voor de aanschaf van het boek wil ik u verwijzen naar: http://arnhemseharten.nl

arnhemse-harten-alteveer-en-craneveld_01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-arnhems-hart-01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-arnhems-hart-02-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-burgermeesterswijk-hoogkamp-01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-de-laar-01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-elden-01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-geitenkamp-01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-heijendaal-lombok-01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-malburgen-oost-zuid-01-suzanne-valkenburg

arnhemse-harten-schaarsbergen-eo-02-suzanne-valkenburg